Kies het sterke wachtwoord voor uw Gmail-account

Het wijzigen van het Gmail-wachtwoord is een vrij eenvoudig proces. Het enige wat u hoeft te doen is de Instellingen in de rechterbovenhoek van de pagina. Het volgende wat u moet doen, is het tabblad Accounts en import selecteren. Hier ziet u een optie met de instellingen van uw Google-account. Het bevindt zich aan de onderkant van de tafel. De laatste stap is om te klikken op Wachtwoord wijzigen en het nieuwe wachtwoord in te voeren.

Het moeilijkste is om je nieuwe wachtwoord te kiezen. U wilt een hacker die geen kans heeft om te breken. Het wachtwoord mag echter niet te ingewikkeld zijn. Anders besteedt u uren aan Google Klantenservice Nederland telkens wanneer u de loggegevens vergeet.

Maak een avondmaaltijd-sterk wachtwoord

Onderzoek heeft aangetoond dat de meest voorkomende wachtwoorden ter wereld eigenlijk heel voorspelbaar zijn. Mensen gebruiken vaak woorden zoals 'wachtwoord' of series zoals 'abcd'. Hoewel ze gemakkelijk te onthouden zijn, zijn dergelijke wachtwoorden voor hackers niet zo moeilijk om te doorbreken. In plaats van voorspelbare wachtwoorden te kiezen, hebt u enkele nodig die uniek voor u zijn.

Het beste scenario is om hoofdletters en kleine letters voor uw wachtwoord te gebruiken, maar ook cijfers en symbolen. De totale lengte van het wachtwoord mag niet minder dan 8 tekens zijn. Als u dit echter doet, is de kans groot dat u het wachtwoord in de toekomst zult vergeten. Daarom is het de kunst om het wachtwoord logisch voor je te maken.

U kunt bijvoorbeeld de eerste letters van een zin uit uw favoriete boek of een nummer gebruiken. Een nog betere optie zou zijn als u een zin zou gebruiken die alleen voor u interessant is en voor niemand anders. Een andere suggestie is in plaats daarvan getallen. De truc is om de nummers te matchen met de corresponderende letter in het alfabet. Als dit te gecompliceerd klinkt, kunt u het Gmail ondersteuningsnummer Nederland +31-202414837 bellen en hen om hulp vragen.